Geschiedenis

Firebrand Training: versneld duizenden studenten naar certificering

Firebrand is de leider in versneld studeren en is uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf - met opleidingscentra over de hele wereld. Sinds de oprichting in 2001 is het bedrijf enorm gegroeid; Van start-up tot een £18m bedrijf. Om precies te zijn, 64.275 studenten hebben nu ICT- en projectmanagementcertificering verkregen via onze unieke versneld studeren methodologie

2016

Firebrand heeft dit jaar grenzen verlegd met vier gloednieuwe productlijnen. Azure Academy, Firebrand Max, het Firebrand Paspoort-programma en Firebrand-One, waren in hun debuutjaar enorm succesvol en liggen op schema om in de komende jaren integraal onderdeel van Firebrand te worden.

Firebrand's voortdurende inzet voor het leveren van topkwaliteit, resulteerde in nog meer prijzen. Onder andere de EC-Council's Accredited Training Center of the Year Award voor het opeenvolgende 8e jaar en de EC-Council Instructeur van het jaar award. Voor het 7e opeenvolgende jaar werd Firebrand ook genoemd in de Top 20 IT trainingbedrijven van 2016

Firebrand Apprenticeships is uitgebreid, hiermee word de eerste versnelde Cyber Security-normen in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd, waarmee werkgevers kunnen profiteren van overheidsfinanciering. Het eerste cohort loopt al!

De enorm succesvolle Free Training for Life-competitie continueerde in 2016, en kon opnieuw rekenen op grote interesse. Firebrand heeft de indrukwekkende mijlpaal behaald van meer dan 60.000 geslaagde studenten sinds de oprichting.

2015

Firebrand blijft zich verder uitbreiden, met als mijlpaal 50.000 getrainde studenten! Daarbij blijft het trainingsportfolio groeien met 65 nieuwe product introducties.

Firebrand ontving ook de nodige awards inclusief EC-Council’s Accredited Training Centre of the Year, Top 20 IT Training Companies of 2015 en Microsoft Learning Partner of the Year voor de 5de keer in onze Nordic regio.

The Apprenticeship business maakte een aanzienlijke ontwikkeling door dit jaar en introduceerde de nieuwe Digital Apprenticeship Standards

The Free Training for Life wedstrijd heeft voor de derde keer dit jaar bewezen een groot succes te zijn.

Firebrand Training: Duizenden cursisten versneld gecertificeerd.

Firebrand Training zet de toon in versneld leren, en is uitgegroeid tot een wereldbedrijf – met opleidingscentra in de BeNeLux, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden. We hebben sinds onze oprichting een enorme groei doorgemaakt en hebben nu een waarde van meer dan 15 miljoen euro. 67.286 studenten hebben op dit moment IT of projectmanagement certificeringen bereikt d.m.v. onze unieke versnelde leermethode.

2014

Firebrand breidt door het openen van een nieuw kantoor in Stockholm, Sweden en een nieuw training centrum in Liestal, Zwitserland verder uit. De tweede editie van Free Training For Life is gestart en krijgt meer dan 14.000 kansen, na het immense wereldwijde succes van de eerste keer.

Firebrand Apprenticeships markeren twee belangrijke mijlpalen door het plaatsen van hun 100ste leerling en Kimberley Bolton werd de eerste vrouw die een Microsoft Apprentice of the Year award ontving.

2013

Firebrand lanceert het Managed Accounts Programma (MAP) - hiermee bedrijven helpend de voordelen van versneld leren in hun organisatie te implementeren. De Free Training For Life wedstrijd werd een wereldwijd succes – de wedstrijd kreeg duizenden aanmeldingen.

Firebrand ontvangt drie prijzen bij Microsofts Apprentice of the Year Awards en ontvangt daarnaast voor het vierde opeenvolgende jaar ook de prijs EC-Council’s Accredited Training Centre of the Year.

Firebrand Nordics wordt door Microsoft Denemarken voor de vierde opeenvolgende keer tot studie partner van het jaar benoemd. Later in het jaar won Firebrand Nordic ook nog de Gazelle Award voor een overweldigende groei van 1490% sinds 2009.

2012

Firebrand Training Benelux behaalt het Q-For kwaliteitslabel. De onafhankelijke accreditatie herkent onze kwaliteitsstandaarden en professionaliteit in de trainingmarkt.

Harry Pallandt, Managing Director, zegt: “Het is een geweldige presentie om het Q-For label te krijgen. Dit voltooid een uitstekend eerste jaar voor Firebrand Training Benelux. Het verlangen naar certificatie blijft sterk in de Benelux. Dus ons versnelde model is goed ontvangen. Studenten willen hun certificering tweemaal zo snel behalen.”

2011

Firebrand Training viert haar 10e verjaardag. Firebrand Training heeft een nieuw hoofdkantoor voor de BeNeLux geopend. Dit opleidingscentrum ligt in Helvoirt, Nederland. Centraal gelegen voor zowel onze Nederlandse, Belgische als Luxemburgse klanten. De voertaal tijdens de training is Engels.

De Scandinavische divisie van Firebrand Training was benoemd tot ‘Microsoft Learning Partner of the Year’ voor het tweede achtereenvolgende jaar. We hebben ook onze ‘Training Partner of the Year’ awards van EC-Council en (ISC)2 behouden.

2010

Firebrand Training voltooide de verhuizing van hun hoofdkantoor naar het prestigieuze Regent Street in het centrum van Londen. De onlangs gerenoveerde kantoren symboliseren nagenoeg een decennium aan groei voor de koplopers in "Versneld Leren".

Robert Chapman, CEO, verklaart: “We zullen hier niet stoppen. We zijn op koers om ons doel te behalen, namelijk een bedrijf dat een waarde heeft van meer dan 100 miljoen Euro. Onze personeelsleden zijn enorm gemotiveerd om dit doel te bereiken en we willen onze studenten meenemen op deze reis.”

2009

In een markt die veel bedrijven ten onder zag gaan, was 2009 een spannend jaar voor Firebrand Training. In Wyboston Lakes, Bedfordshire, werd een opleidingscentrum van het hoogste niveau onthuld. Dit heeft reeds meer dan 3,500 studenten onthaald, die met een vurige passie gebruik zullen maken van Firebrand's unieke leermethodes.

In Denemarken werd een hoofdkwartier geopend om de Noord-Europese landen van dienst te zijn, sindsdien aangevuld door een opleidingscentrum in Zweden. In de tijd dat andere bedrijven bang waren voor een economische crisis, weigerde Firebrand dit als een excuus te gebruiken. De nieuwe dochteronderneming groeit met een razend tempo, en heeft al voor meer dan 1 miljoen euro aan training geleverd.

2008

Firebrand Training ontving van het Instituut voor IT Training - Training Company of the Year Award met een record van drie opeenvolgende jaren. De jury gaf als commentaar: "Firebrand Training heeft een uiterst succesvolle overgang gemaakt van een franchise naar een zelfstandig bedrijf, dat tegelijkertijd de efficiëntie van zijn bedrijfsmodel en zijn marktaanwezigheid behoudt.

"Dit was een belangrijk jaar voor het bedrijf, terwijl de complete vernieuwing en herschrijving van al het cursusmateriaal werd bewerkstelligd, toonde het bedrijf – zonder externe investering – beduidende winst en groei in marktpenetratie en heeft het training verzorgd aan meer dan de helft van de FTSE100 bedrijven."

2007

De groei in het bedrijf was bliksemsnel, met duizenden studenten die sneller dan waar ook, hun certificeringen wilden behalen. Als onderdeel van de uitbreiding, werd het bedrijf in october 2007, opnieuw gelanceerd als Firebrand Training.

Firebrand Training ontving van het Instituut voor IT Training - Training Company of the Year Award. De jury erkende "wat het bedrijf bereikte in het ondergaan van een drastische bedrijfsverandering, terwijl het tegelijkertijd zijn kwaliteit en klanttevredenheid behield en de winst aanzienlijk vergrootte. Het bedrijf toont tekenen van bedrijfsvolwassenheid die kan zorgen voor een stevige basis voor de toekomst van het bedrijf binnen deze bedrijfssector. Het is een verdiende winnaar van deze prestigieuze prijs."

2006

Firebrand Training ontving van het Instituut voor IT Training - Training Company of the Year Award voor de eerste keer. De jury gaf als commentaar: "Het bedrijf is nu bezig met een ambitieus programma van cursusontwikkeling en brengt op dit moment 2-3 cursussen per maand uit. Het holistische versnelde leermodel levert een gericht zakelijk voordeel voor zijn klanten, waaronder meerdere grote bedrijven die in een korte tijd effectieve vaardigheden en kennis leveren.”

"De training wordt op een van de campussen in het Verenigd Koninkrijk gegeven en voorziet de studenten in alle behoeften, waaronder een uitstekende catering en enorme hulpvaardigheid, gedurende hun geselecteerde programma's."

2003

Na een enorme groei in het Verenigd Koninkrijk, werd er een nieuw opleidingscentrum geopend in Rotenburg, Duitsland. Cursussen worden geleverd in het Duits, hetgeen betekent dat studenten uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in hun eigen taal kunnen ervaren wat "Versneld Leren" inhoudt.

2001

Firebrand Training - oorspronkelijk Training Camp UK genoemd – werd opgericht door Stefano Capaldo en Robert Chapman. Onder de indruk van de "Versnelde Leerstijl" aangeboden door Training Camp US – en geïnspireerd door het handboek van Dave Meier over versneld leren – besloten ze in 2001 het eerste programma van cursussen te lanceren in het Verenigd Koninkrijk.