Events

Event Waar Wanneer

Cyber Security Week 2017

HSC Campus Den Haag

25- 29 september 2017.

Cyber Security Week: Together we Secure the Future

Van 25-29 september vindt in Den Haag de tweede editie van de internationale Cyber Security Week plaats. Tijdens meer dan 40 evenementen zullen honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime afkomstig uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap gedurende een week hun kennis delen, de laatste ontwikkelingen bespreken en nieuwe innovatieve ideeën pitchen. Samen gaan ze op zoek naar innovatieve oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in onzemoderne, digitale wereld: hoe verzekeren we ons van een veilige cybertoekomst?

Belangrijke onderdelen van de Cyber Security Week zijn de Europol-INTERPOL cybercrime conferentie en de finale van de EC-Council hacking competitie Global CyberLympics. Deelnemende partijen aan de Cyber Security Week zijn Europol, INTERPOL, NATO, vertegenwoordigers van verschillende Europese veiligheidsclusters uit o.a. de UK, België, Duitsland en Frankrijk en vele grote en kleine bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in cyber security. Via seminars, lezingen, workshops,challenges en showcases krijgen de deelnemers en bezoekers van de CSW de laatste ‘ins en outs’ te horen op het gebied van cyberveiligheid en worden ze uitgedaagd om hun kennis te delen, aan te scherpen en inte zetten. Firebrandtraining Benelux doet mee aan deze CSW met DDoS in a day event.

De Cyber Security Week is een initiatief van The Hague Security Delta (HSD), het toonaangevende veiligheidscluster in Europa waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken op het gebied van cyber security-innovaties en kennisontwikkeling, nationale en stedelijke veiligheidsvraagstukken, de bescherming van vitale infrastructuren en het forensisch werkveld. Veel programmaonderdelen van de CSW zullen plaatsvinden op de campus van HSD maar ook andere locatiesin Den Haag zullen het toneel vormen waaronder het WTC, de Fokker Terminal en New Babylon.