Six Sigma Green Belt & Black Belt - Slechts 10 dagen

Zeven redenen waarom u met uw Six Sigma cursus voor Firebrand Training moet kiezen

Ontdek Hoe We Je Helpen Om Snel Nieuwe Skills Aan Te Leren

 1. U zult in slechts 10 dagen Six Sigma gecertificeerd zijn. Met ons bent u in recordtijd Six Sigma getraind
 2. Onze Six Sigma cursus is all-inclusive. Een eenmalige contributie bekostigt alle cursusmaterialen, examens, accommodaties en maaltijden. Geen verborgen prijstoeslagen
 3. Slaag de eerste keer voor Six Sigma of volg de training nogmaals. Dit is onze garantie. Wij zijn er zeker van dat u de eerste keer zult slagen voor uw Six Sigma cursus. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u binnen het jaar terugkomen en enkel voor de accommodatie en examens te betalen. De rest is gratis
 4. U zult meer Six Sigma leren. Een dag met een traditionele training aanbieder duurt over het algemeen van 9 uur 's ochtends tot 17 uur in de middag, met een lange lunchpauze. Met Firebrand Training kunt u rekenen op minstens 12 uur leren per dag met uw instructeur
 5. U zult Six Sigma snellerde theorie beheersen. De kans bestaat dat u een andere manier van leren heeft dan uw omgeving. Wij combineren visuele, auditieve en tastbare leerstijlen, dit zorgt voor een snellere en eenvoudigere manier van leren
 6. U zult Six Sigma studeren met de beste. We hebben het Q-For kwaliteit label, dat onze standaarden en professionaliteit in de training markt erkent. Naast het winnen van nog vele andere prijzen, hebben we meer dan 30,000 professional getraind en gecertificeerd en we zijn partners met alle grote namen in deze tak van het bedrijfsleven
 7. U zult meer doen dan alleen Six Sigma de cursusstof bestuderen. We maken gebruik van laboratoria, case-studies en oefentests, om ervoor te zorgen dat u uw nieuwe kennis in uw werkomgeving kan toepassen. Onze instructeurs gebruiken demonstraties en hun eigen ervaringen om de dag interessant en boeiend te houden

Denkt u klaar te zijn voor de cursus? Neem een GRATIS oefentest om uw kennis vast te stellen!

Wanneer wilt u deelnemen aan een versnelde opleiding?

Start datum

Eind datum

Status

Nu boeken

Beëindigde cursus

 

Beperkte beschikbaarheid

Nu boeken

Open

Nu boeken

Open

Nu boeken

We hebben meer dan 30.000 studenten in tien jaar getrained. We hebben ze allemaal gevraagd onze versnelde opleidingen te evalueren. De laatste keer dat we onze resultaten analyseerden, bleek 96.22% ons te beoordelen als ‘boven verwachting’

"Het was zeer inspirerend en leerzaam om het ritme van Six Sigma onderwezen te krijgen van de instructeur. Een vakman pur sang die ons meevoerde op een fantastische reis door LSS land. Heftig in velerlei opzicht."
Chris Brusche, DSO Consult. - Six Sigma Green Belt & Black Belt (10 Dagen) (23/11/2013 t/m 2/12/2013)

"Goede training met ervaren trainer die je in korte tijd weet te brengen waar je moet zijn."
Frits |Slingerland, HDLG Groep. - Six Sigma Green Belt & Black Belt (10 Dagen) (23/11/2013 t/m 2/12/2013)

"Inspirerende training. Intens door het uitvoeren van een case studie die in de avonduren uitgewerkt moet worden. "
JJ. - Six Sigma Green Belt & Black Belt (10 Dagen) (10/3/2012 t/m 19/3/2012)

"Intensive 10 days, where all phases of team development are tried. Tested and developed both hard and soft skills around Lean Six Sigma concepts that are truly valuable for broader application. Course leader was excellent in bringing real life, practical examples that assisted in the learning process."
K.K. - Six Sigma Green Belt & Black Belt (10 Dagen) (10/3/2012 t/m 19/3/2012)

"Good teaching level in a comfortable environment"
Andrew Tabberer, A4 Engineering Solutions. - Six Sigma Green Belt & Black Belt (10 Dagen) (27/1/2014 t/m 5/2/2014)

"Good environment, with reasonable pace to install an insight into the green belt course good choice of training centre with top notch lecturers"
Krina Patel, Guys & St Thomas. - Six Sigma Green Belt & Black Belt (10 Dagen) (27/1/2014 t/m 5/2/2014)

"The facilities and the materials were very conductive to learning at a controlled pace and understanding."
Graham Reid, Self Funding. - Six Sigma Green Belt & Black Belt (10 Dagen) (27/1/2014 t/m 5/2/2014)

"Really good, Professional."
David Archibald, Biomet. - Six Sigma Green Belt & Black Belt (10 Dagen) (27/1/2014 t/m 5/2/2014)

"This has to be the most time effective way to learn - which I value a lot."
P-O Lindblom , Rhino Industrial Consulting. - Six Sigma Green Belt & Black Belt (10 Dagen) (12/10/2013 t/m 21/10/2013)

"Goos Environment. Excellent teacher."
Melker Oberg , Ericsson. - Six Sigma Green Belt & Black Belt (10 Dagen) (12/10/2013 t/m 21/10/2013)

Six Sigma Process

Six Sigma is een strategie voor bedrijfsmanagement, oorspronkelijk ontwikkeld door Motorola, USA in 1986. Six Sigma heeft tot doel het verbeteren van procesuitvoer door het identiceren en verwijderen van de oorzaak van defecten (fouten) en het minimaliseren van verschillen in produktie- en bedrijfsprocessen.

Het maakt gebruik van een set van kwaliteitsmanagement methoden, met inbegrip van statistische methodieken, en bouwt een speciale infrastructuur van mensen binnen de organisatie (bijvoorbeeld "Black Belts" en "Green Belts") die experts zijn in deze methoden. Ieder Six Sigma-project uitgevoerd binnen een organisatie heeft een bepaalde opeenvolging van stappen en heeft kwantificeerbare financiele doelstellingen (kostenreductie of winststijging).

De Six Sigma Green Belt en Black Belt certificering is geschikt voor iedereen die zaken wil verbeteren als: klanttevredenheid, dienstverlening, kostenbeheersing, proces prestaties, en introductie van nieuwe producten. Six Sigma is een procesverbetering methodiek. Project- en changemanagement zijn niet effectief zonder procesmanagement.

De cursus is bedoeld voor alle professionals in de productie of dienst/transactionele omgeving. U wordt betrokken bij de inzet van Business Improvement of Green Belt projecten als onderdeel van uw functie.

De cursus behandelt zowel de Lean als Six Sigma methodiek, wat betekent dat de activiteiten geconcentreerd rond de snelheid en kwaliteit van de bedrijfsprocessen worden aangepakt.

De traditionele Six Sigma Black Belt opleiding duurt 20 dagen. Dit omvat gewoonlijk een maand tussen elke module, wat betekent dat het tot vier maanden in beslag kan nemen. Dit wordt vergeleken met tien dagen (Green + Black Belt) bij Firebrand. Plus, onze cursus bestaat uit case studies en oefeningen - het is niet alleen theorie.

Na afloop van deze cursus zult u in staat zijn om:

 • Six Sigma en Lean te begrijpen en in de praktijk de Green Belt toolkit toe te passen.
 • Zinvolle business metrics op te stellen die proces prestaties afstemmen op financiele prestaties.
 • Een gedetailleerd overzicht van Cycle Time Reduction. Proces Variatie en Risico Management te bewerkstelligen.
 • Een plan voor te bereiden voor het identificeren, schalen en het charteren van procesverbeteringsprojecten en het selecteren van de juiste mensen om die projecten uit te voeren.
 • Teams te begeleiden bij het beheren van en het voorkomen van defecten in producten, processen of diensten.
 • Bestaande producten processen of diensten te herontwerpen, om aan Six Sigma niveau te voldoen aangaande de prestaties van de levenscyclus.
 • Te begrijpen hoe een verbeterde value stream de mogelijkheden aantoont om via Lean principes de omlooptijd te verkorten.
 • Praktische kennis toe te passen om strategische veranderingen te begeleiden, een team te managen en kennis over te dragen om robuust baanbrekende producten, diensten en processen op gang te brengen.
 • Een uitvoerbaar plan voor te bereiden om uw organisatie te ondersteunen, en tools te maken die een voortdurende verbetering teweeg brengen bij het realiseren van substantiele verbeteringen in de bedrijfsresultaten.

Een Six Sigma proces is er een waarin van 99,99966% van de producten die worden vervaardigd wordt verwacht dat zij vrij zijn van gebreken (3,4 defecten per miljoen).

Schattingen plaatsen de kwaliteitsniveaus van de belangrijkste processen in succesvolle ondernemingen vandaag de dag binnen het drie - vier Sigma bereik. Maar wanneer de hele wereld in niveau vier Sigma werkte, zou er dit gebeuren:

 • Ten minste 20.000 verkeerde medicijn voorschriften per jaar
 • Zesennegentig crashes per 100.000 airline luchten
 • Onveilig drinkwater gedurende bijna een uur per maand
 • Geen telefoon dienst of tv-uitzendingen, bijna tien minuten per week

Een wereld die werkt op niveau zes van Sigma is veel veiliger, met veel minder fouten en veel meer tevreden klanten.

De cursus behandelt zowel de Lean en Six Sigma methodiek, wat betekent dat de activiteiten geconcentreerd rond de snelheid en kwaliteit van de bedrijfsprocessen worden aangepakt.

Lees meer ...

Belangstelling? Zie onze prijzen of bel ons op 024-8457770

U behaalt uw Six Sigma Green Belt en Black Belt Certificering in niet meer dan 10 Dagen. Naast een gegarandeerd certificaat, krijgt u ook:

 • In-depth kennis van Six Sigma en Lean, en hands-on toepassing van de Green Belt tool-kit toegepast op real-life problemen in de industrie.
 • Tools om zinvolle business metrics op te stellen die proces prestaties afstemmen op financiele prestaties.
 • Een gedetailleerd overzicht van Cycle Time Reduction, Proces Variatie en Risico Management.
 • Een uitvoerbaar plan voor het identificeren, scopen en het charteren van procesverbeteringsprojecten en het selecteren van de juiste mensen om die projecten uit te voeren.
 • Bouwt u persoonlijke vaardigheden om uw organisatie te ondersteunen door het bereiken van Green Belt certificering, na het succesvol afronden van dit programma.
 • Gereedheid teams te leiden in het managen en voorkomen van defecten in producten, processen voor diensten.
 • Hulpmiddelen voor het herontwerpen van bestaande Producten, Processen en Diensten voor het bereiken van het Six Sigma niveau van prestatie op de levenscyclus.
 • een gerichte kijk op hoe een verbeterde value stream de mogelijkheden aantoont om via Lean principes de omlooptijd te verkorten.
 • Praktische kennis om die toe te passen bij het begeleiden van strategische veranderingen, de vaardigheid een team te managen en kennis over te dragen om robuust baanbrekende producten, diensten en processen op gang te brengen.
 • Een uitvoerbaar plan voor te bereiden om uw organisatie te ondersteunen, en tools te maken die een voortdurende verbetering teweeg brengen bij het realiseren van substantiele verbeteringen in de bedrijfsresultaten.

De traditionele Six Sigma Green en Black Belt opleiding duurt 20 dagen. Dit omvat gewoonlijk een maand tussen elke module, wat betekent dat het tot vier maanden in beslag kan nemen. Dit wordt vergeleken met tien dagen (Green + Black Belt) bij Firebrand. Plus, onze cursus bestaat uit case studies en oefeningen - het is niet alleen theorie.

Wat is een Green Belt?

 • Is opgeleid in een subset van de Six Sigma en Lean methodologie en tools
 • Werkt op kleinschalige business improvement projecten, meestal als onderdeel van hun functie
 • Bevordert en past een gemeenschappelijke set van gedragingen en praktijken toe om de aanvaarding van Lean en Sigma concepten in de organisatie te bevorderen
 • Kan een effectief teamlid te zijn in een Black Belt team

Wat is een Black Belt?

 • Is verantwoordelijk voor het leiden, uitvoeren en voltooien van projecten ter verbetering van bedrijfsprocessen
 • Biedt expertise en leiderschap in denken rond Six Sigma en Lean met bijzondere nadruk op het omzetten van procesverbeteringen in tastbare voordelen mbt klanten en finacieen
 • Doceert de teamleden in de Six Sigma & LEAN methotodiek en hulpmiddelen
 • Rapporteert voortgang aan de projectkampioenen en de proceseigenaren en beheert de verwachtingen en betrokkenheid van aandeelhouders
 • Transfereert kennis en begeleidt andere Green Belts en de organisatie

Andere providers van versnelde opleidingen vertrouwen enorm op zelfstudie en zelftesten voor deelname aan de opleiding.

Effectieve technische instructies dienen variërend en interactief te zijn om een hoog niveau aan aandacht te behouden, het bevorderen van samenwerking tussen studenten onderling en de student met de docent en gedegen kennis overdracht via praktijk gericht leren.

Firebrand training levert lessen die voldoen aan de leerbehoefte van elke student:

 • Intensieve groepslessen
 • Een op een intensieve instructies
 • Praktijkoefeningen
 • Praktijkoefeningen samen met een andere student en groeps oefen sessies
 • Intensieve vraag en antwoord sessies
 • Zelfstudie

Deze informatie is bedoeld als een bruikbaar hulpmiddel voor studenten die een certificering overwegen. Uit studies is gebleken dat voordelen van certificering geen garantie zijn voor persoonlijke successen. Firebrand Training geeft een certificeringsgarantie in ons opleidingscentrum. Slaag de eerste keer of hertrain gratis (u betaald slechts voor accommodatie en examens bij uw terugkeer). We maken geen garanties omtrent persoonlijke successen als gevolg van het behalen van het certificaat.

Lees meer ...

Belangstelling? Zie onze prijzen of bel ons op 024-8457770

De Six Sigma Green Belt & Black Belt certificering cursus heeft de volgende inhoud:

 • Lean Fundamentals
 • Root Cause Analysis, Y=f(x)
 • Six Sigma Fundamentals
 • Value Stream Mapping
 • Group Case Studies
 • Process Mapping and Managing by Metrics
 • Six Sigma DMAIC Cycle
 • Seven Basic Quality Tools (Ishikawa diagram, Pareto chart, Check sheet, Control chart, Flowchart, Histogram, Scatter diagram)
 • Project / Problem Definition
 • Critical to Quality (CTQ)
 • Stakeholder Mapping
 • Logical (non-statistical) tools
 • Lean and Cycle Time Reduction
 • Failure Mode Effect Analysis (FMEA)
 • Process Variation and Defect Management
 • Green Belt (Advanced) Tool-kit application
 • Black Belt Tool-kit application
 • Statistical Process Control (SPC)
 • Black Belt Case Study Assignment
 • Change Management
 • Quality Function Deployment (QFD)
 • Project Management
 • Advanced Statistics/ Introduction to Minitab Software Training
 • Data Collection and Root Cause Analysis
 • Design for Six Sigma (DFSS)
 • Descriptive Statistics
 • Black Belt Tool-kit
 • Solution Thinking
 • Aerospace Black Belt Exam
 • Effective Team working and Facilitation skills

Lees meer ...

Belangstelling? Zie onze prijzen of bel ons op 024-8457770

Als onderdeel van de cursus zult u het Six Sigma Green Belt en Six Sigma Black Belt examen afleggen.

Dit zijn multiple choice examens die een score van 70% vereisen. U gaat naar huis met het bewijs dat u bekwaam bent in procesbeheersing en verbetering.

Lees meer ...

Belangstelling? Zie onze prijzen of bel ons op 024-8457770

Gratis uitgedeeld tijdens de training

 • Officieel Firebrand Green Belt cursusmateriaal
 • Officieel Firebrand Black Belt cursusmateriaal
 • de Six Sigma Memory Jogger II: Een Zakboek met Tools for Six Sigma Improvement Teams
  ISBN: 9781576810446

Bespaar nog meer tijd

Six Sigma Black Belt studenten zijn niet volledig gecertificeerd totdat ze een volledig project afgerond hebben. Firebrand studenten leren de methodologie op de juiste manier toe te passen en kunnen zo dus snel een passend project afronden.

Andere aanbieders van opleidingen eisen vaak dat je aanvullende projecten na de cursus doorloopt, alvorens ze de certificering voltooien. Bij Firebrand Training ontvang je het certificaat. Zo kun je bewijzen dat je de kennis onder de knie hebt en kun je aan de slag met een project.

Bij Firebrand, profiteer je van een opleiding met top kwaliteit en alles inclusief in het opleidingspakket, speciaal gemaakt voor onze studenten. Onze focus is op elk detail, zodat de student zich puur kan richten op zijn studie en certificering.

Als student ontvang je een gedegen set aan cursusmaterialen voor elke stijl van lesgeven ( audio, visueel en kinetisch ) - belangrijk voor het succesvol afronden van de cursus.

In ons certificeringsprogramma is het volgende inbegrepen:

 • Dagelijks theorie, praktijk en herhalings sessies
 • Intensive training, gebruikmakend van onze (Theorie | Praktijk | Herhaling)TM leveringsmethode
 • Gedegen studie en cursus materiaal - we maken gebruik van het officieel curriculum om te voldoen aan de behoefte van onze versneld lerende studenten
 • Software om jezelf te testen en/of mock examen papieren*
 • Volledig klassikale cursus met 24-toegang tot de praktijk ruimtes
 • Examen vouchers*
 • Op de trainingslocatie afnemen van de test*
 • Accommodatie, alle maaltijden, drinks en snacks*
 • Onze certificerings garantie - we zijn er zeker van dat je de eerste keer zult slagen, indien dit eventueel, toch niet het geval is, dan mag je de cursus nog eens volgen, binnen 12 maanden na de laatste dag van de cursus. Je betaalt dan alleen de kosten voor accommodatie en examen vouchers - de rest is gratis.

* LET OP:

 • Bij de volgende opleidingen zijn tegoedbonnen voor examens niet inbegrepen: PMP, CAPM, CISA, CISM, CGEIT, CRISC en CISSP CBK Review. Je examen voor (ISC)2 zal wel worden doorlopen als onderdeel van je cursus.
 • Voor de volgende cursussen zal het examen niet on-site worden afgenomen: ISACA en PMI certificering. Je PMI certificering zal worden afgenomen in een officieel Prometric test centrum in de buurt van onze trainingslokatie, op de 5-de dag van de cursus.
 • Oefen examens zijn niet beschikbaar voor Microsoft MCTS System Center Configuration Manager 2007 cursus
 • Ons (ISC)2 CISSP CBK Review programma verschilt van onze standaard levering. Voor meer informatie hier over, neem dan kontakt met ons op, op nummer +31 (0)24-8457770.

Onze docenten zijn zo opgeleid dat ze elk type student individueel kunnen begeleiden, tijdens hun praktijk oefeningen, oefeningen die ze met hun partners uitvoeren of in groepen, individuele studie, zelf testen en intensive vraag en antwoorden sessies.

Firebrand Training heeft dedicated faciliteiten, voorzien van de juiste apparatuur waar je de training volgt. Tevens vindt je hier je kamer en andere faciliteiten waar je gedurende de dag kunt leren en eventueel wat kunt drinken/eten.

Examen deelname Policy

Indien je als cursist een Firebrand Training afrondt zonder succesvol je certificering(en) af te sluiten, mag je binnen 12 maanden na afronden van de cursus deze nog eens bijwonen.   Je betaalt dan alleen de kosten voor accommodatie en examen vouchers - de rest is gratis.

Lees meer ...

Belangstelling? Zie onze prijzen of bel ons op 024-8457770

U heeft minstens anderhalf jaar ervaring in projectmanagement, als projectmanager of als deel van een team.

U heeft basiskennis van Microsoft Office: Word, Excel, en PowerPoint. Eerdere ervaring met procesverbetering of de Sigma filosofie is een voordeel maar geen vereiste.

Belangstelling? Zie onze prijzen of bel ons op 024-8457770